Ungdomens Hus

Ungdomens Hus

Ungdomens Hus i Tanumshede blev färdigbyggt 2011 och finns i anslutning till Tanumskolan och Bygdegården. Öppet sex dagar i veckan med en väldig bredd på utbudet av verksamhet.

Café

Här finns det möjlighet att få sig lite att äta om man kommer direkt från skolan eller behöver fylla på magen inför en träning senare på kvällen i Idrottshallen i samma byggnad.

Scen

Sugen på att arrangera ett arrangemang eller uppträda med ditt band? Här finns en fullt utrustad scen med ett bra PA!

Replokalen

Spelar du något instrument? Sugen på att gå ihop med några kompisar och starta band och behöver någonstans att spela? Kom till oss! Här får banden egna nycklar så att lokalen kan användas även när Ungdomens Hus inte har öppet!

Skapanderummet

Sugen på att måla, göra egna smycken, sy, göra pins eller något annat kreativt? I detta rummet finns det massor av material för att kunna skapa! En stor fördel mot tidigare lokaler är att man kan låta sakerna man skapar stå framme vid stänging, för att lättare komma igång nästa dag eller nästa gång man besöker Ungdomens Hus.

Logen

Sugen på att piffa till dig och sminka dig i vår loge, för att sedan ta något coolt kort vid vår Green Screen?

Dansrummet

Ett stort öppet rum med möjlighet till dans, pingis eller annan rörelse! I denna lokalen brukar det även vara barnteatrar och discon.

Skaterummet

Ett rum för den med lite mer extrema intressen! Åk lite skateboard, klättra på klätterväggen, träna Parcour eller så tar du det själv lite lugnt och istället spanar in dom som utövar grejjerna.

Teknikrummet

Här är rummet för den teknikintresserade! En iMac finns för att redigera filmer, bilder eller musik. Det finns även kameror att låna och tillgång till färgskrivare i A3-format. Det är även härifrån vi styr ljud & ljus till scenen vid uppträdanden.

Vardagsrummet

Behöver du låna en lokal för att ha ett möte? Vill du sitta lite i fred och göra dina läxor eller plugga inför ett prov? Spela sällskapsspel eller se på TV? Vardagsrummet kan användas till lite av varje! Detta rum funkar även som loge för artister eller grupper som uppträder på vår scen.

Biorummet

TV-spel och film upplevs bäst på riktigt stor bild och det har vi verkligen här!

Senaste nytt om Ungdomens Hus

Ska du söka sommarjobb?!

På onsdag kommer Arbetsförmedlingen på besök till Ungdomens Hus för att informera, tipsa och svara på frågor om sommarjobb! Från 14.00, onsdag 27:e februari, har vi frågestund med lite gofika, välkomna!

0 comments

Ungdomsmottagningen besöker Ungdomens Hus!

Imorgon, onsdag 21:e mars, kommer Ungdomsmottagningen till Ungdomens Hus med start 15.00 för att träffa ungdomar och för att prata om olika typer av våld så som sexuellt, materiellt, psykiskt och fysiskt våld, även kopplat till svartsjuka i relationer. Det kommer även att genomföras en quiz om ämnet och det blir säkert en kaka också, välkomna!

0 comments

Snart Påsklov!

Sportlovet har knappt avslutats innan vi drar igång och planerar för påsklovet! Vad skulle du vilja göra på våra fritidsgårdar då? Vill du anordna en filmkväll? Laga en grotesk mängd med god mat? Arrangera en spelkväll? Fylla rummen med påskpynt? Kom in med förslag till våra fritidsledare så fixar vi tillsammans ett kul påsklov! Varför firar vi påsk egentligen??? Johan Glans förklarar lite hur det går till i detta klipp…

0 comments

Pizzakväll i Ungdomens Hus!

Välkommen till två kvällar i Ungdomens Hus där det kommer diskuteras om hur vår framtid i Tanums kommun ska bli! Detta är en uppföljning av demokratidagen som var i Ungdomens Hus för några veckor sen och det är på initiativ av politiker som vill fortsätta ha en dialog med er ungdomar i åldrarna 13-25 år. Söndagen den 11:e februari och söndagen den 11:e mars mellan 18.00 – 20.00 bjuds det på pizza under intressanta diskussioner. Kontaktpersoner för kvällen är: Ida Jacobsson, Ida Östholm, Gunilla Eitrem, Håkan Elg och Karolina Tisell Välkomna!

0 comments

Välkomna till en ny termin!

Nu när skolan återigen är igång så öppnar vi på fritidsgårdarna som vanligt! Vårterminen kommer innehålla en skidresa till Sunne och en resa till Liseberg, exakta datum är inte spikade ännu, vi väntar på svar från bussbolagen. Planeringen för årets sommarlovsprogram är redan igång men vi skulle bli glada om ni ungdomar kunde droppa in lite förslag på vad ni skulle vilja göra och även vara med och planera! Vad skulle du vilja göra under våren? Har du någon idé för sportlovet kanske? Prata med dina fritidsledare så kan vi hjälpas åt att skapa roliga verksamheter tillsammans!

0 comments

Glömt ditt lösenord?