Träna parkour med The Federals!

Träna parkour med The Federals!

TUPPen har varit förbi i A-hallen och kollat på när The Federals har haft några av sina mycket välbesökta träningar under hösten. Varje gång har det varit full fart, mycket glädje och alltid positiva och bra ledare! Tidigare i december fick föreningen även, väldigt välförtjänt, årets ungdomspris i Tanums kommun, stort grattis från oss alla på Kultur & Fritid!

Är du nyfiken på vad parkour är? Kolla in videon nedanför som dom gjorde för ett drygt år sen! Annars kan du ju komma till A-hallen i Tanumshede och kolla när dom drar igång träningarna i januari igen! Håll utkik på deras Facebook-sida för mer info.

Motiveringen till Ungdomspriset!
Ibland faller allt på plats trots vandring längs krokiga vägar. Några unga killar på nyinvigda Ungdomens Hus i Tanumshede ville för några år sedan ha en plats att åka skateboard, och eftersom fritidsgårdarna jobbar för ungdomlig aktivitet försökte man få de unga att själva vara med och bygga. Det gick väl sådär… Men så fort som rampen var byggd kom ungdomarna in, utan brädor, och började kasta sig längs väggarna och slå kullerbyttor över rampen.

Snart hade ungdomarna växt ur det lilla rummet och drog till sig många andra, flickor och pojkar i olika åldrar, och ”startade eget” en trappa upp. Initiativtagarna har vuxit upp och dragit ut i världen, men verksamheten finns kvar och gör många glada. Ett nytt sätt att röra sig, i en värld av mer välkända idrotter. Ett spännande sätt att ta kontroll över sin kropp och behärska det offentliga rummet. Från Frankrike till Tanumshede kom en folkrörelse som dragit till sig massor av barn och unga.

Vem sa att unga människor inte vill vara med i föreningar? Vem sa att föreningslivet är i kris?

Ungdomspriset 2015 går – på mångas begäran – till de viga och entusiastiska ungdomarna i parkourföreningen The Federals.

Julkalender på Ung i Tanum.se 2015!
Detta är ett inlägg i julkalendern på Ung i Tanum.se för 2015!

Klicka här för att se alla våra 24 luckor!

Glömt ditt lösenord?