Ungdomens Hus

Ungdomens Hus

Ungdomens Hus i Tanumshede blev färdigbyggt 2011 och finns i anslutning till Tanumskolan och Bygdegården. Öppet sex dagar i veckan med en väldig bredd på utbudet av verksamhet.

Café

Här finns det möjlighet att få sig lite att äta om man kommer direkt från skolan eller behöver fylla på magen inför en träning senare på kvällen i Idrottshallen i samma byggnad.

Scen

Sugen på att arrangera ett arrangemang eller uppträda med ditt band? Här finns en fullt utrustad scen med ett bra PA!

Replokalen

Spelar du något instrument? Sugen på att gå ihop med några kompisar och starta band och behöver någonstans att spela? Kom till oss! Här får banden egna nycklar så att lokalen kan användas även när Ungdomens Hus inte har öppet!

Skapanderummet

Sugen på att måla, göra egna smycken, sy, göra pins eller något annat kreativt? I detta rummet finns det massor av material för att kunna skapa! En stor fördel mot tidigare lokaler är att man kan låta sakerna man skapar stå framme vid stänging, för att lättare komma igång nästa dag eller nästa gång man besöker Ungdomens Hus.

Logen

Sugen på att piffa till dig och sminka dig i vår loge, för att sedan ta något coolt kort vid vår Green Screen?

Dansrummet

Ett stort öppet rum med möjlighet till dans, pingis eller annan rörelse! I denna lokalen brukar det även vara barnteatrar och discon.

Skaterummet

Ett rum för den med lite mer extrema intressen! Åk lite skateboard, klättra på klätterväggen, träna Parcour eller så tar du det själv lite lugnt och istället spanar in dom som utövar grejjerna.

Teknikrummet

Här är rummet för den teknikintresserade! En iMac finns för att redigera filmer, bilder eller musik. Det finns även kameror att låna och tillgång till färgskrivare i A3-format. Det är även härifrån vi styr ljud & ljus till scenen vid uppträdanden.

Vardagsrummet

Behöver du låna en lokal för att ha ett möte? Vill du sitta lite i fred och göra dina läxor eller plugga inför ett prov? Spela sällskapsspel eller se på TV? Vardagsrummet kan användas till lite av varje! Detta rum funkar även som loge för artister eller grupper som uppträder på vår scen.

Biorummet

TV-spel och film upplevs bäst på riktigt stor bild och det har vi verkligen här!

Senaste nytt om Ungdomens Hus

Marveltema i Ungdomens Hus!

Efter några samtal med våra besökare så drar vi igång ett litet tema i Ungdomens Hus där vi kommer fokusera på Marvel-filmerna! För den som inte kopplar så är Marvel själva skaparna av superhjältar som till exempel Spiderman, Captain Marvel, Black Panther, Deadpool, Thor, Iron Man och Captain America.

0 comments

Skateskola i Ungdomens Hus!

Är du sugen på att lära dig att åka skateboard?? Kom till Ungdomens Hus, måndagar, 17-19!

0 comments

Då öppnar fritidsgårdarna!

Nu drar det sig mot höst och lite mer innehäng och då öppnar ju vi upp fritidsgårdarna igen! Skolstarten är på måndag för skolorna i Tanums kommun, vet inte riktigt med alla gymnasieelever hur ni har det.

0 comments

Discogruppen i London!

Under första veckan på sommarlovet så drog Discogruppen från Ungdomens Hus iväg på en resa till London! Vi var där måndag – torsdag och hann med att besöka en hel del platser som till exempel Madame Tussauds, Trafalgar Square, London Bridge, London Castle, Camden Market och London Eye. Themsen tog vi en båttur på, vi åkte turistbuss och även tunnelbana för att ta oss runt den något större staden än vi är vana vid. Vädret var inte alltid på topp, men det ska väl vara så när man är i England. Boendet var i en ganska stor lägenhet med plats för dom sju ungdomarna och två ledare som åkte med. Resan bekostades av intäkterna från förra läsårets minidiscon som denna grupp anordnade i Ungdomens Hus, så det ligger en hel del jobb bakom denna resa, men det är så det kan gå om man engagerar sig i gruppverksamhet i Ungdomens Hus! Är du sugen på att vara med i någon grupp till hösten? Kom till Ungdomens Hus och prata med någon i personalen! Det kanske inte är disco som är ditt intresse, du kanske vill engagera dig i vår caféverksamhet eller vårat E-sportrum? Här kan du se några foton från vår resa.

0 comments

Ska du söka sommarjobb?!

På onsdag kommer Arbetsförmedlingen på besök till Ungdomens Hus för att informera, tipsa och svara på frågor om sommarjobb! Från 14.00, onsdag 27:e februari, har vi frågestund med lite gofika, välkomna!

0 comments

Glömt ditt lösenord?