Det finns inget att göra….

OJ, hösten är här! Sommargästerna har åkt tillbaka till sina städer och t-shirten har bytts ut mot ullkoftan. Våra ungdomar i kommunen slår på datorn och går i ide och hävdar att det inte finns någonting att göra förrän sommaren är här. FEL!

Våra fritidsgårdar har öppet fyra dagar i veckan. Där erbjuder vi prova-på-aktiviteter, filmmys, bilbanor, pyssel, samtal, TV-spel, fri surf och gemenskap. Istället för att slå ut med händerna och säga ”Det finns inget att göra”, sträck fram handen till din fritidsledare och säg ”JAG VILL GÖRA DET HÄR”. Det är du som ungdom som påverkar innehållet i ditt liv. Vi som jobbar vet ju inte vad just du vill göra.

Snart är det höstlov. Åhhhhhhhhhh, vad skönt med ledighet, för dig. Vi på gårdarna tar inte ledigt. Alla gårdar har öppet som vanligt. Men Lunden kryddar lite extra på lovet. Onsdagen den 3/11 är det nattöppet. Vi öppnar klockan 15 på onsdag och har öppet till klockan 10 på torsdag. Kom och baka Langos, lär dig filma animationer  och LANa med och mot dina vänner. Vår replokal står öppen för dem som vill starta ett band. Projektorn står på med film hela natten. KM i bilbana skall avgöras. Kom till Lunden på lovet. Välkomna!!!

 

Det bästa med hösten, ur en högst personlig synvinkel, är att havsöringen går upp i våra bäckar och leker. Passa på att smyga fram till en bäck och titta på de stora mytomspunna fiskarna.

Så att det inte finns något att göra när man är ungdom i vår kommun är bara BS.

Må gott / J

 

Glömt ditt lösenord?