E-sport i Ungdomens Hus

Nu har vi genomfört en liten satsning på E-sport i Ungdomens Hus! Fem speldatorer är uppställda i ett rum där det nu finns möjlighet för er som vill bli lite seriösa i ert dataspelande!

Nu har vi dessa spel installerade:

För att få använda våra speldatorer måste man först vara med på en genomgång av vilka regler, förväntningar och vilket ansvar alla tillsammans har för att få detta rummet att fungera så bra som möjligt. Sedan ska ett avtal tas med hem för att, tillsammans med vårdnadshavare, skrivas på där man åtar sig att följa våra uppsatta regler.

Spelar inte ungdomar för mycket dataspel?! Varför satsar ni på det här?

Detta är ett sätt att kunna samlas på en offentlig plats och bli mer social i sitt spelande, samtidigt som det ju faktiskt är mycket roligare att spela tillsammans i samma rum! Mellan matcherna kan ni hänga i våra soffor, fika lite och finslipa er taktik inför nästa runda.

Om man som förälder är orolig och funderar mycket kring sitt barns spelande finns det mycket bra information på hemsidan esportforalder.se

Ett exempel på att E-sport håller på att slå igenom ordentligt är Elitserien i CS:GO som Aftonbladet är med och sänder. Länk via bilden för mer info om Elitserien!

Vill du gå ihop med dina kompisar och starta ett lag och försöka bli så bra som möjligt? På samma sätt som man tränar fotboll, friidrott eller ridning så kan man nu träna E-sport i Ungdomens Hus. Välkommen hit för att spela tillsammans!

Glömt ditt lösenord?