En veckan i fjällen

Hamburgsundsniorna gjorde förra veckan sin årliga resa till Aurlandsdalen i Norge. Med på resan fanns…. jag!

 

Det var ett glatt gäng ungdomar som entrade bussen till Geilo sju timmar senare var det dags att ta tåget till Finse för en övernattning på en ”Hytte”. Måste säga att jag imponerades av ungdomarna som respekterade läggtiden hyggligt bra.

Första dagens vandring var i strålande sol och medvind. Efter halva vägen pausade vi för lunch på en gammal våffelstuga, dock igenbommad denna dag. (Skit också) Sedan blev det ett toppbesök på St. Paul. 1895 m.ö.h. Vackert. Det kändes som  man stod på världens tak. Efter 17 km vanring var vi framme vid Geitryggshyttan där vi bjöds på troligtvis världens sämsta köttsoppa/pyttipanna/Köttfärssås. Allt-i-ett-sörja som den numera heter.

Andra dagens vandring var vacker om än något stressig, då 20 km skulle avverkas upp och ner och lite på skrå. Lite stress och inte så långa pauser tyvärr. Väl framme möttes vi av 120 norska folkhögskolestudenter. Tjoho tjöt tjejerna, tusan också tänkte killarna. Allt gick dock bra!

Tredje dagen gick utför, bokstavligt talat. Från 1200 m.ö.h till 0. Vi vandrade längs Aurlandsälven som forsade i alt vildare ström ju längre ner vi kom. Superfint, för en vattenvårdsnörd som mig. Dock hade norrmännen missat vår bussbokning så vi fick vänta på bussen i över två timmar. Det var inte så roligt, då man var trött, hungrig och toanödig.  

Väl i Flåm avslutades kvällen tidigt för min del. Fiske vankades morgonen efter, dock utan framgång.

Nu är jag tillbaka på jobbet och skall prestera 120 % fram till jul.

Må gott / J

Glömt ditt lösenord?