Götheborg kommer till Grebbestad!

Götheborg kommer till Grebbestad!

Den 11 juni kommer Ostindiefararen Götheborg till Grebbestad. Skeppet kommer att ligga i Grebbestad i fyra dagar. Läs mer om underhållningen vid ankomstceremonin där Stefan Andersson uppträder, öppettider med mera.

Program i Grebbestad:

Ankomstceremoni

Torsdag 11 juni kl. 17.00, ångbåtskajen i Grebbestad (evenemanget är kostnadsfritt)

Se när detta fantastiska skepp kommer inseglandes mot vår hamn, hör kanonerna avfyra salut, från kaj, Bohus Älvsborgs Caroliner ”svarar med svensk lösen”.

Stefan Andersson gästar oss under ankomstceremonin, han ger oss ett smakprov på musik från sin nya skiva ”Made in China”. Stefan har ett unikt samarbete med Ostindiefararen och ger hyllade historiska föreställningar. Vid ceremonin får vi lyssna till några av hans låtar som handlar om just skeppet Götheborg och resorna till Kina.

Liselotte Broberg, Tanums kommuns kommunalråd och GrebbestadPrinsarna hälsar skeppet välkommen till Tanums kommun och Grebbestad, under ledning av vår konferencier Anders Eklund.

Innan skeppet når kaj får vi höra Kapten Silfverberg bosatt i Bohuslän berätta om sina resor med skeppet, han styrde skeppet på dess första resa till Kina och fler därefter. Emanuel Persson, expedition director på SOIC, uppvuxen i Tanums kommun och har under flera år jobbat och seglat med skeppet Ostindiefararen Götheborg.

Varmt välkomna till vår ankomstceremoni för Ostindiefararen Götheborg

Fredag 12 juni kl. 16.00 ”Förhandsvisning och After Work” på Ostindiefararen, Särskild inbjudan till Tanums kommuns näringsliv

Öppettider för allmänheten

Lördag och söndag är skeppet öppet för ombordstigning. Ett spännande besök med en fascinerande historia i en unik miljö. Ostindiefararen Götheborg är ett livs levande skepp, med en levande historia att berätta. Ärrad av hårda stormar och märkt av tusen och åter tusen sjömil på de stora haven.

Lördag 13 juni kl. 10.00-20.00

Söndag 14 juni kl. 10.00-18.00 (Avgång från Grebbestad kl. 19.00)

Pris: 120 kr vuxna, 60 kr för barn i ålder 7-16 år, Barn under 7 år är gratis. Familjebiljett (2vuxna och 3 barn) 280 kr

Info om Götheborg
Ostindiefararen Götheborg besökte senast Grebbestad under Västkustturnén 2007.

Ostindiefararen Götheborgs lämnar hemmahamnen Göteborg den 4 juni för att ge sig ut på sommarens turné, European Tour 2015 och Vänern Tour. Efter en seglats upp till Oslo styr skeppet söderut igen och ankommer västkustidyllen Grebbestad den 11 juni, kl.17.00. Skeppet besökte senast Grebbestad under Västkustturnén 2007, vilket blev en stor succé.

– Det känns fantastiskt kul att Ostindiefararen Götheborg besöker Grebbestad i sommar. Det var fler än 10 000 besökare ombord på skeppet när hon besökte oss 2007. Vi ser fram emot ett kärt återbesök, säger Elenor Olofsson, näringslivsutvecklare, Tanums kommun.

Ostindiefararen Götheborg kommer att ligga i Grebbestads hamn i fyra dagar, 11-14 juni, och ha öppet för allmänheten 13 och 14 juni. Under hamnstoppet kommer Tanums kommun även att anordna en träff för det lokala näringslivet ombord.

– Vi har under flera år haft planer på att komma tillbaka till Grebbestad, men det inte riktigt passat in i våra turnéplaner. I år lyckas vi kombinera det med en chartersegling så nu blir det äntligen av, säger Emanuel Persson, expeditionsledare på Svenska Ostindiska Companiet.

Denna texten är hämtad direkt från tanum.se

Glömt ditt lösenord?