Premiär för FilmCloud!

Den 3 oktober arrangeras FilmCloud PITCH för första gången. Här får unga filmare chansen att presentera sina filmidéer inför en jury bestående av professionella filmproducenter. Den som lyckas bäst med sin pitch får 50 000 kronor till sitt projekt.

– I film- och TV-branschen är pitchen den form som man säljer in sina idéer med, för att försöka få dem finansierade. Att vara bra på att beskriva och presentera sitt projekt är också ett viktigt verktyg för att kunna utveckla det, säger Martin Hammar, projektledare för FilmCloud.

Alla unga filmare mellan 18 och 30 år i Västra Götalandsregionen kan söka till FilmCloud PITCH. Efter en första gallring får ett mindre antal sökande tio minuter på sig att övertyga en namnkunnig jury om att just deras idé är den bästa.

– Vinnaren får ett projektstöd på 25 000 kronor. Gothenburg Film Studios Development ger dessutom ytterligare 25 000 kronor i teknikstöd, något vi är fantastiskt glada över. Det gör att den som gör bästa pitchen får totalt 50 000 kronor till sitt projekt, en riktigt bra slant, säger Martin Hammar.

FilmCloud PITCH är en del av Producentdagen som arrangeras av FilmCloud i samarbete med Visual Arena Lindholmen och Västsvenska Filmdagarna. Pitchen är öppen för publik, andra programpunkter är bland annat samtal med Helen Ahlsson, ny konsulent för Moving Sweden, och en master class med danska stjärnproducenten Vinca Wiedemann.

Sista anmälningsdag till FilmCloud PITCH är 12 september. Deltagarna måste vara mellan 18 och 30 år, bosatta i Västra Götalandsregionen samt ha en nyckelroll i det projekt som de ska pitcha.

Mer information om FilmCloud PITCH: www.filmcloud.se/sidor/filmcloud-pitch

Mer information om Producentdagen: www.filmcloud.se/sidor/producentdagen-2014

Glömt ditt lösenord?