Sol, vår, hångel och kondom

Nu är våren här på allvar. Knopparna brister och ungdomar går och blir kära i varandra, ett säkert vårtecken. Det är verkligen underbart att se två ungdomar stå och hålla om varandra och se riktigt kära ut. Givetvis hoppas jag på att alla ungdomar skall få prova på att bli kära i någon som är kär tillbaka i han/henne. Det är fint det, som de säger i Värmland.

Jag skulle vilja slå ett slag för kroppen. Tänk på att det är din kropp och ingen annas. Gör det som känns ok för dig. Bli inte tvingad till någonting som du tycker känns obehagligt, eller fel. Våga säga nej! Om din partner inte kan acceptera ditt nej utan hotar med att göra slut, så är det hans/hennes förlust. Du är unik och underbar. 

En uppfinning som är helt fantastisk är kondomen. En hel kondom skyddar mot könssjukdomar och barn (dock inte redan födda). För ett par år sedan var det inte så vanligt att använda kondom. Detta gjorde att klamyda var en väldigt vanligt könssjukdom bland våra ungdomar. Men idag tror jag att många ser fördelar med att använda kondom. Kampanjen ”Bådas lust, bådas ansvar – Använd kondom” verkar ha fungerat bra. Våga använda kondom.

 

Må gott // J

Glömt ditt lösenord?