Stopp! Min kropp!

Rädda Barnen arrangerar en föreläsning i Ungdomens Hus som heter, Stopp! Min kropp!, onsdagen den 5:e mars!

Vi vuxna är vana att prata med barn om normer, värderingar och rätt och fel. Vi är oftast bra på att förklara att de inte får slåss, inte ta andras saker eller säga fula ord. Vi förklarar hur man är en bra kompis, om konflikter och om farorna på internet. Men det finns ämnen som många av oss vuxna tycker är svåra att prata med barn om – som sexualitet, kroppens privata områden och vad man får och inte får göra mot eller med andras kroppar. Det här blir tydligt när sexuella kränkningar och övergrepp diskuteras i media…

Därför kommer nu Sara Lindgren-Ntini från regionkontoret i Göteborg till Tanum för att ge föreläsningen Stopp! Min Kropp!

Under kvällen hinner vi också titta på vilket skyddsnät som finns för att fånga upp barn som utsätts för sexuella övergrepp eller som lever i andra sorters utsatthet och behöver få stöd.

Föreläsningen startar 17:30 i Ungdomens Hus och avslutas med fika och diskussion.

Efter föreläsningen kommer Rädda Barnen Tanum-Strömstad ha årsmöte, 19.00 – 20.30, där dom mer utförligt kommer att berätta om vad dom gör för barnen i Tanums och Strömstad kommuner. I nuläget finns det förslag på ledamöter till alla nödvändiga positioner i styrelsen. Det är frivilligt att stanna kvar på årsmötet men det hade varit trevligt med lite nya ansikten och röster i föreningen!

Välkomna!

 

 

Glömt ditt lösenord?