Välbesökt på Mackans fritidsgård!

Välbesökt på Mackans fritidsgård!

Hej föräldrar/ vårdnadshavare:
Mackans fritidsgård är just nu en mycket populär mötesplats. Vilket vi är glada över, varje fredags kväll är det mellan 70-90 ungdomar som besöker gården.

Men med många besökare kan det också bli lite stökigt. Tyvärr har det kommit till vår kännedom att det förekommit alkohol på gården. Vilket inte är okej! Vi står för en drog- och alkoholfri plats! Detta trappades upp i fredags, 14/10, vilket gjorde att vi till sist valde att stänga gården för kvällen.

Självklart har vi pratat med ungdomarna som besöker gården om vad vi står för och att alkohol inte är okej. Men vi behöver ha er föräldrars hjälp till att föra diskussionen med era ungdomar på hemmaplan. Vårt ansvarsområde är inne på gården, det som händer utanför ligger inte under vårt ansvarsområde. Men trots detta tar vi ändå flera promenader under kvällarna runt på utsidan för att prata med de ungdomar som är där och se så att allt står rätt till. Men vi är inte överallt, vilket är bra för er att veta om.

Vi är en öppen verksamhet där man får komma och gå som man vill, men vi ser gärna att man engagerar sig i någon aktivitet. Vår verksamhet bygger på att ungdomarna själva fyller den med aktiviteter och att vi finns där för att stötta dem i det arbetet.
Vi kommer att förstärka med en extra personal på fritidsgården, samt använda oss av vår alkoholmätare. Fritidsgården kommer att ha öppet som vanligt framöver.

Vi ser gärna att föräldrar och andra vuxna besöker våra gårdar, så välkomna in på en kopp kaffe.
Hälsningar Jessica Jonasson fritidssamordnare Tanums kommun.

Glömt ditt lösenord?