Vill du vara med och arrangera en UKM-festival?

Vill du vara med och arrangera en UKM-festival?

UKM står för Ung Kultur Möts och är något som arrangeras på många platser runt om i landet varje år. Där kan alla som vill, visa upp någon form av kultur och samtidigt inspireras av andra deltagare och kanske träffa nya kompisar!

Håller du på med dans, slöjd, musik, graffiti, text, design, måleri, skulptur, magi, film, teater, poesi, litteratur, cirkus, jonglering, foto, spoken word, akrobatik eller något helt annat som du vill visa upp för en publik? Det finns i stort sett inga gränser på vad man kan deltaga med i UKM.

Tycker du att vi ska arrangera en UKM-festival i Tanums kommun? Prata då med någon av alla fritidsledare på kommunens fritidsgårdar eller kontakta mig via roger.andersson@tanum.se eller direkt till min Facebook.

Vad är egentligen UKM?
Ung Kultur Möts kallas ibland för UKM och är en festival med en scen och ett galleri för dig mellan 13 och 20 år som håller på med någon form av kultur.

Ung Kultur Möts är ett samlingsnamn för festivaler som arrangeras av unga för unga inom ramen för UKM Sveriges nationella nätverk – dvs. UKM finns över hela landet!

En UKM-festival kan se ut på olika sätt, men gemensamt är att det framförallt finns två kategorier av festivaldeltagare 1. Kreatörer och 2. Arrangörer.

Glömt ditt lösenord?