Hur uppför man sig när man E-sportar?

Hur uppför man sig när man E-sportar?

Väldigt många ungdomar tillbringar en del av sin fritid genom att spela olika typer av spel online, eller hur? Många av er som har gjort det har både sett andra, och kanske själva, blivit utsatta för tråkiga och negativa kommentarer och påhopp i den chatt som ofta finns kopplat till spelet.

När man kommer hem från skolan så är det ju inte ledsen man vill bli när man loggar in och äntligen ska få spela igen! Alla är ju där för att spela och ha kul, ingen ska behöva logga in med en klump i magen över rädsla för tråkiga påhopp, eller hur?

Hur ska vi då göra för att alla ska få vara trygga, må bra och ha kul när vi E-sportar? Tolv svenska e-sportorganisationer har arbetat tillsammans i över ett år för att ta fram Svensk e-sports Code of Conduct. Det innehåller etiska regler för e-sportarrangemang på alla nivåer, för såväl spelare som arrangörer. Dessutom får du tips på vad du kan göra för att skapa en bättre miljö inom e-sporten.

Vad är Respect All Compete?
Respect All, Compete är ett projekt startat av Sverok, finansierat av Allmänna Arvsfonden och Kulturstiftelsen. Vi har också Inet som projektets huvudsponsor. Projektet vill skapa positiv utveckling inom e-sporten genom fysiska mötesplatser, gemensamma ramverk, utbildningar och e-sportläger. Detta vill vi göra tillsammans med spelare, arrangörer, spelcenter, spelutvecklare och politiker.

E-sporten är en av världens mest explosivt växande sporter. Varje dag engagerar sig miljontals människor i e-sport, som spelare, åskådare eller arrangörer. För barn och ungdomar är det en del av vardagen.

Läs mer på deras hemsida!

spn

Glömt ditt lösenord?